duminică, 17 iulie 2011

De la Wikipedia, enciclopedia liberă: Al Treilea Război Mondial

Al Treilea Război Mondial

Al Treilea Război Mondial este o noțiune care desemnează un eventual război global, care ar urma să fie purtat la scară globală și care ar avea loc ca o continuare a celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest război a fost anticipat și plănuit de autoritățile civile și militare din mai multe țări și, de asemenea, este un subiect foarte des întâlnit în literatura de ficțiune. Se presupune că se vor folosi arme atomice care vor duce la distrugerea Pământului.
În perioada conflictului dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, denumit generic Războiul Rece, se credea că este posibil ca al Treilea Război Mondial să izbucnească din cauza rivalităților dintre aceste două superputeri.

Momente cheie care ar fi putut declanșa al Treilea Război Mondial

Criza rachetelor din Cuba, în 1962, este considerată de specialiști cel mai riscant moment în care ar fi putut izbucni al Treilea Război Mondial.

28 octombrie 1962: criza rachetelor din Cuba — elicopter american urmărind un submarin sovietic
În continuare, sunt prezentate câteva evenimente de risc maxim din perioada Războiului Rece:

Diverse

După încheierea Războiului Rece au mai apărut diferite evenimente interpretate de unii specialiști ca fiind posibile motive pentru izbucnirea unui viitor presupus război mondial, astfel;
  • Conflictul diplomatic dintre Iran și Statele Unite a generat câteva speculații în legătură cu posibilitatea declanșării unui ipotetic al Treilea Război Mondial, Statele Unite fiind deja implicate într-o luptă contra terorismului internațional, purtată militar în Afganistan și Irak, încercuind, de fapt, Iranul;
  • Lupta contra terorismului internațional, pornită, oficial, de Statele Unite și alte națiuni după atacul din 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center și altor clădiri oficiale americane;
  • Testele nucleare efectuate de Coreea de Nord. În 26 august 2009 Rusia decide să amplaseze rachete antiaeriene S-400 în Extremul Orient rusesc, pe fondul îngrijorărilor legate de testele nucleare și de rachete efectuate de Coreea de Nord. Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite condamnă, periodic, testele efectuate de Coreea de Nord și menține regimul de sancțiuni împotriva sa.
  • La 23 noiembrie 2010, Coreea de Nord a atacat, cu obuze, o insulă sud-coreeană[1][2]. Conform unor surse Coreea de Nord are opt bombe atomice[3].

Citate

În cazul în care al Treilea Război Mondial va avea loc cu arme nucleare, al patrulea va fi dus cu arcuri și săgeți.
Nu știu cum se va lupta în al treilea război mondial, dar pot să vă spun ce vor folosi în al patrulea - pietre!

 

Profeții

 

Baba Vanga

Cel de-al treilea Război Mondial va începe în noiembrie 2010 și se va încheia în luna octombrie 2014. Războiul va fi, mai întâi, mic, apoi se vor folosi arme nucleare și apoi arme chimice;
2011 - Animalele și plantele din Emisfera Nordică vor dispărea din cauza armelor chimice și biologice. Musulmanii vor ataca europenii rămași în viață;
2014 - Majoritatea oamenilor se vor îmbolnăvi de cancer;
2016 - Europa va rămâne aproape nepopulată;
2018 - China se va transforma în cea mai mare putere mondială.


Nostradamus

Nostradamus relatează că va fi și cel de-al Treilea Război Mondial, care va dura 27 de ani, menționând și venirea Antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede ca al Treilea Război Mondial va începe după moartea ultimului Papă (cel ce va urma după moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de Anticrist.

Alții

Astrologul rus Pavel Globa susține ca Cel de-Al Treilea Război Mondial va începe în 2014, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci[10].

Filmografie

Al Treilea Război Mondial este o temă des întâlnită în literatură și în filme, dar și subiectul multor preziceri și profeții diverse. Câteva filme unde apare tema celui de-al Treilea Război Mondial sau al lumii postapocaliptice de după acest război:

Bibliografie

  • Britten, Stewart: The Invisible Event, (Londra: Menard Press, 1983).
  • Calder, Nigel: Nuclear Nightmares, (Londra: British Broadcasting Corporation, 1979).
  • Peace Research Reviews, vol. ix: 4, 5 (1984); vol. x: 3, 4 (1986) (Dundas, ON.: Peace Research Institute, Dundas).
  • Sagan, Scott D.: The Limits of Safety , (Princeton, N.J.: Princeton University Press, (1993).

 preluare de pe:http://ro.wikipedia.org/wiki/Al_Treilea_R%C4%83zboi_Mondial


 



 

 


 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu