duminică, 17 iulie 2011

Al III-lea razboi mondial a inceput !

Un razboi care nu se mai poarta cu arme militare. Un razboi economic, care a cuprins toate natiunile lumii. Un razboi care, asa cum vad eu lucrurile, va aduce pentru prima oara in istoria omenirii, legitimarea nu numai a necesitatii unei noi ordini mondiale economice, insa va fi pretextul ideal pentru ca omenirea, sa renunte la libertatile ei, primind in schimb dreptul de a trai.

Asa cum in al II-lea razboi mondial, natiunile lumii au fost antrenate pe rand in ecuatia militara a conflictului militar planetar, tot asa se intampla si acum. Una dupa alta tarile lumii resimt efectul de domino, economiile se prabusesc angrenate in cel mai mare conflict economic planetar. Oricat de mult ne-am amagi, nici Romania nu va scapa fara sa resimta dur reculul acestui conflict , in care natiunile lumii, nu mai sunt neaparat situate in aliante militare sau economice antagoniste, ci mai degraba, va apare irefutabil necesitatea adoptarii unui plan planetar pentru depasirea efectelor devastatoare ale crizei.

Uitati-va in Italia, acolo unde nu era suficient ca armata era prezenta deja pe strazile tarii, dar s-a mai dispus prin lege, si infiintarea garzilor civile, fapt absolut inacceptabil intr-un stat care ar trebui guvernat de lege si institutii si nu de forta paramilitara a unor grupari civile. Una cate una, libertatile noastre se topesc in fata necesitatii de a depasi aceasta criza. La finalul ei, eu cred ca omenirea va intra in faza mondializarii. In maxim 10 ani, acest lucru va deveni realitate, intrucat civilizatia va avea de ales intre brutala extinctie din cauza foamei si a haosului social, sau alternativa anihilarii libertatilor, contra unei societati puternic controlata de stat.
Dupa ce guvernul Islandei a anuntat ca demisioneaza din cauza crizei, urmand sa se organizeze alegeri anticipate in mai 2009 [ sincer va spun ca vom trai in Islanda o premiera mondiala, intrucat nici un politician nu se inghesuie sa preia puterea si sa isi asume deciziile in vremuri ca acestea ] , a venit si randul Letoniei.

Criza economică a lăsat Letonia fără guvern. Premierul Ivars Godmanis şi-a prezentat demisia, după ce două dintre cele patru partide ale coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta i-au retras sprijinul. Deşi a rămas în funcţie, până la formarea unui nou cabinet, premierul demisionar nu mai poate semna acorduri internaţionale, în vreme ce Letonia a solicitat un credit de 7,5 miliarde de euro de la FMI.Credit pe care [ aviz urgent Romania ] nu se stie daca il va primi!Preşedintele leton, Valdis Zalters, a acceptat demisia şi a început negocierile pentru formarea unui nou guvern. Guvernul leton este al doilea din Europa care nu reuşeşte să facă faţă crizei economice şi financiare şi este nevoit să cedeze, după cel islandez.Letonia, care avea, în 2006, cel mai înalt ritm de creştere economică din Uniunea Europeană [ Romania avea in 2008 un ritm de crestere similar cu cel al Letoniei din 2006 !], a intrat, în urma crizei financiare, într-o recesiune brutală, care a provocat şi manifestaţii violente. Specialiştii preconizează o scădere a economiei naţionale cu 12% în 2009. În acelaşi timp, rata şomajului ar putea să ajungă la 50%, un record absolut pentru UE, venit pe fondul falimentelor masive ale companiilor nationale.Una cate una natiunile europene se prabusesc strivite de tsunami-ul economic.

Traim vremuri in care trebuie sa devenim mai responsabili, mai uniti. Ca politician dar si om de afaceri, anticipez ca suntem doar la inceputul unui lung sir de masuri care vor fi caracterizate de un puternic curent antisocial , insa se pare ca acesta este un pret pe care trebuie ca generatia noastra sa il plateasca. Omenirea se afla pe muchie de cutit, si poate oricand aluneca in prapastia haosului social, economic si militar. Al III-lea razboi mondial a inceput; sa speram ca va ramane doar un razboi economic al omenirii cu ea insasi. In al II-lea razboi Mondial au murit 50 milioane de oameni, din cauze militare. In al III-lea razboi mondial, bolile vor fi arma principala, si ele vor secera de 100 % mai multi oameni.

Urban Iulian - senator

preluare de pe:http://www.urbaniulian.ro/2009/02/21/al-iii-lea-razboi-mondial-a-inceput/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu